Anno 1422
Gilde Sint Leonardus
Beek en Donk

Het laatste nieuws van het gilde Sint Leonardus.

40 jaar vriendschap Schützengesellschaft Gittelde

Jubileumweekend met het Schützengesellschaft in Gittelde

In het weekend van 8 t/m 10 juni zijn 22 gildebroeders en –zusters van het Leonardusgilde met de auto naar Gittelde gereden om daar met de Duitse vrienden het 40-jarig freundschaft te vieren.

Gelijktijdig kon men daar met trots terugzien op het 525 jarig bestaan van het Schützengesellschaft.

Het waren 3 geweldige dagen samen met de leden van onze zustervereniging die ons op vrijdag-morgen in hun hypermodern Schützenhaus met koffie en gebak of een biertje een hartelijk welkom bezorgden. Om 13.00 uur stond de bus klaar om ons naar Schierke te brengen voor een rondleiding in de apotheek “Zum Roten Fingerhut”, bekend om zijn kruidenbitter onder de naam van “Schierker Feuerstein”. dat nog steeds volgens een geheim recept gebrouwen wordt.

Weer terug in het Schützenhaus werd de feestavond geopend met een warme maaltijd, bereid door de gildezusters uit Gittelde..

De volgende dag gingen we met de bus naar De Rammelsberg, aan de rand van het mooie historische stadje Goslar, dat op de lijst van UNESCO WERELDERFGOED is opgenomen. De Rammelsberg was ooit één van de grootste vindplaatsen van koper-, lood- en ijzererts ter wereld. Circa 1000  jaar vond hier mijnbouw plaats, waardoor grote grotten ontstonden. Na het bezoek aan de grotten en het museum werden we uitgenodigd voor een picknick in de openlucht. Hierna volgde nog een rondleiding door het oude centrum van Goslar onder leiding van een Nederlands sprekende gids.

 

Weer terug op de basis werd de feestavond geopend met een barbecue en vonden er enkele optredens plaats. Ons lijflied “Het is een rooie en gene grune” mocht natuurlijk niet ontbreken en er werd gefeest tot in de kleine uurtjes.

Op zondagmorgen vond nog een schietwedstrijd plaats met elektronische geweren met het volgende resultaat: het hoogst aantal punten werd gehaald door Mario van de Elsen, als tweede eindigde Geert-Jan van Rixtel (Bzn) en de derde plaats werd ingenomen door Tijn van der Bruggen.

Alles bij elkaar een fantastisch weekend, waarover we nog vaak zullen napraten. Bijzonder dank aan Sandra Otte, die een belangrijk deel van de organisatie op zich had genomen.

Om 12.00 uur stond weer een maaltijd klaar en na wat dankwoorden en handen schudden vertrokken we omstreeks 14.00 uur terug naar Beek en Donk.

 

Gilde St. Leonardus Beek en Donk

Geplaatst op 18 juni, 19:46, laatst bewerkt op 18 juni, 21:08.

Donckse Wij-ing 27 mei 2018.

Donckse Wij-ing,  openluchtviering de St..Leonarduskapel.

Op zondagmorgen 27 mei a.s. om 10.00 uur wordt een openluchtviering gehouden bij de St..Leonarduskapel aan de Goorloop (hoek Kapelstraat-Lage Heesweg)

Dit jaar wordt viering, voorgegaan door  diaken/gildeheer Franklin De Coninck. Het is een sfeervol samenzijn van gildebroeders, gildezusters, vrienden en buurtgenoten, vereerders van St. Leonardus uit Beek en Donk en wijde omgeving.

Deze feestelijke viering voert ons meer dan duizend jaren terug toen De Donck

een belangrijke bedevaartplaats was van de H. Leonardus, de patroon van onze gesloten Leonarduskerk en de patroon van ons giilde. In de loop der jaren is de verering van de H. Leonardus over heel Europa verspreid..

De Eucharistieviering wordt opgeluisterd door de dames van het Leonarduskoor o.l.v. Jolanda Vos met orgelbegeleiding van Tony Werners’.

Mogelijkheid voor een misintentie € 10,- Info@gildesintleonardus.nl of secretariaat 0492-463005.

Wilt u verzekerd zijn van een zitplaats breng dan zelf een tuinstoel of klapstoel mee.

Wij hopen u op de Donckse Wij-ing te mogen ontvangen.

Gildebroeders van het gilde St. Leonardus Donck.

Geplaatst op 20 mei, 10:00, laatst bewerkt op 20 mei, 10:05.

Fietste mee 2018-2

Fietste Mee: Gezinsfietstocht voor het goede doel.

Op de 2de Pinksterdag, maandag 21 mei a.s. wordt door de burgemeester van Laarbeek het startsein gegeven van een mooie fietstocht.

Deze fietstocht voor het hele gezin, zowel jong als oud, start tussen 11.00 en 13.00 uur bij de blokhut van de Scouting Beek en Donk. Er zijn onderweg drie posten, waar de deelnemers een traktatie krijgen aangeboden.

Het inschrijfbedrag  bedraagt  slechts € 3,- per persoon. Kinderen onder 12 jaar mogen onder begeleiding meefietsen.

Initiatiefnemers zijn de Scouting Beek en Donk en het St. Leonardusgilde, die met de opbrengst een project willen ondersteunen voor kinderen met een lichamelijke beperking in de Oostkaap van Zuid-Afrika onder verantwoordelijke leiding van de Zusters van het Kostbaar Bloed in Aarle-Rixtel.

De tocht eindigt bij de blokhut van de Scouting met nog een gezellig samenzijn. Hier zijn ook een broodje, een drankje en een hapje verkrijgbaar. Bij een controlepost kunt u loten kopen, waarvan de opbrengst ook bestemd is voor het goede doel. Rond 16.00 uur vindt op de blokhut de trekking plaats van de loterij.

Graag nodigen wij u uit deel te nemen aan deze fietstocht, niet alleen voor het goede doel, maar ook omdat fietsen zo gezond is. Wij wensen u een gezellige fietstocht.

Stichting Goede Doelen Laarbeek Scouting Beek en Donk en het Gilde Sint leonardus.

Geplaatst op 11 mei, 08:55, laatst bewerkt op 11 mei, 08:59.
«Oudere berichten