Anno 1422
Gilde Sint Leonardus
Beek en Donk

Het laatste nieuws van het gilde Sint Leonardus.

Kerst 2017

Fijne Feestdagen en een gelukkig Nieuwjaar. 

 

 Nieuwjaarsbijeenkomst woensdag 3 januari schietterrein ’t Wipke, Zwinkelweg 6 Beek en Donk.

Vanaf 19:00 uur.

Cees Huijbregts, Theo Vermeulen, Jan Huijbers, Franklin De Coninck, Tonny van de Graft , Piet Rovers, Antoon de Groot, Frans Verhoeven, Huub van de Heuvel, Tijn van der Bruggen,Jan Rovers, Mario van den Elsen, Willie van der Heijden, Harrie van Dijk, Jan Rooijakkers, Andre van NunenHans Claas , Geert-Jan van Rixtel [Bzn], John Verhoeven, Ruud Vermeulen, Geert-Jan van Rixtel [Fzn], Han Konings, Leon de Louw.

Skyline Beek en Donk

Geplaatst op 18 december 2017, 21:36, laatst bewerkt op 6 februari, 19:13.

Cheque stichting goede doelen 2017

Overdracht netto opbrengst Fietste Mee aan Super Sociaal Laarbeek.

Direct na de lunch op de teerdag van het Gilde St Leonardus 6 november 2017 hebben wij als stichting Goede Doelen Laarbeek de netto opbrengst van € 750,- aangeboden aan de Stichting “De rijdende Super Sociaal Laarbeek”.  Bij die overdracht waren naast de bestuursleden van het gilde ook het bestuurslid van de Scouting (Joris Coolen ),  mede bestuurslid Jos van der Kamp en namens bestuur Vierbinden (Henri Bouwmans) aanwezig.

Zoals reeds eerder in deze krant is vermeld kunnen gezinnen , families, maar ook individuen met een minimum aan inkomsten terecht bij de rijdende winkel. Deze winkel doet elke donderdag op gezette tijden alle kernen van Laarbeek aan.

In de rijdende voorziening bevinden zich “aanvullende” voedingsproducten, die deelnemers naar eigen keuze kunnen kopen. Ze betalen hiervoor niet de vaste prijs, maar gerelateerd aan hun inkomen een eigen bijdrage met een korting van 50-100% op de normale prijs.

De rijdende winkel is gerealiseerd door een gezamenlijke inzet van Super Sociaal Helmond, gemeente Laarbeek, Rotary Gemert-Laarbeek, Vierbinden, de Rabobank, de Dorpsraden van Laarbeek en  deskundige vrijwilligers.

In een eerder verschenen artikel in deze krant heeft de Stichting Goede Doelen Laarbeek besloten om de netto opbrengst van de Fietste Mee 2017 te bestemmen voor gezinnen onder de armoedegrens en in de vorm van een kerstpakket aan hen te overhandigen. Wij hebben gemeend dit niet beter te kunnen doen dan een bedrag van € 750,- aan de Stichting “De Rijdende Super Sociaal Laarbeek”  beschikbaar te stellen.  Zij zorgen er dan voor dat de kerstpakketten op de juiste plaats terecht komen. Net voor de kerst worden de geschonken artikelen verwerkt in kerstpakketten, die in samenwerking met Vierbinden aan minderheden in Laarbeek worden uitgedeeld.

 

Stichting Goede Doelen Laarbeek

Geplaatst op 11 november 2017, 08:19, laatst bewerkt op 6 februari, 19:13.

Patroon dag 2017

Verslag viering patroonsfeest van St. Leonardus 6 november 2017

Het patroonsfeest van St.Leronardus werd ingezet op zondag 5 november 2017 met een feestelijke Eucharistieviering voor de hele parochiegemeenschap, voorgegaan  door Pastoor Jos Verbraeken en Gilde/pastor Franklin De Coninck.  In zijn overweging benadrukte Franklin dat we in onze hectische tijd dienaar moeten zijn voor onze medemens, met het accent op vriendelijkheid, geduld en meelevend, vooral voor de vluchtelingen en vreemdelingen.

De echte feestdag was echter op maandag 6 november, de dag dat het Gilde St.Leonardus haar teerdag vierde. Traditiegetrouw brachten we na de gebedsdienst, die in het teken stond van God, bron van licht, een vendelgroet aan Ties van de Velden en   gildepastor,  aan de leerlingen van Basisschool De Raagten, aan de bewoners van de Nieuwe Werf, aan het gemeentebestuur en ten slotte aan onze gastheer en gastvrouw Jos en Cobi van der Kamp. De Brabantse koffietafel liet ons goed smaken. Na de lunch werd een cheque aangeboden aan Stichting Super Sociaal Laarbeek (zie elders in deze krant). Hierna reden we naar Veghel voor een excursie naar het museum van de stichting Industrieel  Erfgoed Meierij (SIEMei). Het museum met zijn schat van voorwerpen en machines bood ons een kijkje in het regionale technische  en agrarische bedrijfsleven van de Brabantse Meierij. Veel authentieke voorwerpen brengen de geschiedenis in beeld. Informatie over voertuigen, machines en voorwerpen doen het verleden herleven.

Om 19.00 uur waren we met alle gildezusters weer present voor een diner in buffetvorm. Tijdens dit diner werd Hans Claes een bos bloemen aangeboden voor de heerlijke maaltijd, die hij had samengesteld en werd Tonny van de Graft geïnstalleerd als gildebroeder. Hierna bood koning Mario van den Elsen zijn nieuwe schild aan en toen was het Jan Rovers die de drie tamboers ging toespreken.

Geert-Jan van Rixtel(Bzn) en Geert-Jan van Rixtel (Fr.zn) hadden enkele maanden terug al hun 40 jarig lidmaatschap gevierd en André van Nunen was 25 jaar bij de Schut. In een gloedvolle toespraak memoreerde Jan de vele verdiensten van de drie tamboers, waarna aan hen een mooi speldje werd overhandigd en de dames werden vereerd met een bos bloemen.

Zo was deze teerdag weer positief verlopen en tegen de klok van twaalf ging iedereen erg voldaan naar huis met dank aan de mensen die deze dag hadden georganiseerd.

 

Gilde St. Leonardus Beek en Donk.

 

 

 

Geplaatst op 11 november 2017, 08:06, laatst bewerkt op 6 februari, 19:14.
«Oudere berichten