Notice: Trying to get property of non-object in /home/vhosting/f/vhost0026216/domains/gildesintleonardus.nl/htdocs/www/view/functions.php on line 507

Notice: Undefined index: nameless in /home/vhosting/f/vhost0026216/domains/gildesintleonardus.nl/htdocs/www/view/functions.php on line 509

Notice: Trying to get property of non-object in /home/vhosting/f/vhost0026216/domains/gildesintleonardus.nl/htdocs/www/view/functions.php on line 507

Notice: Undefined index: nameless in /home/vhosting/f/vhost0026216/domains/gildesintleonardus.nl/htdocs/www/view/functions.php on line 509

Notice: Trying to get property of non-object in /home/vhosting/f/vhost0026216/domains/gildesintleonardus.nl/htdocs/www/view/functions.php on line 507

Notice: Undefined index: nameless in /home/vhosting/f/vhost0026216/domains/gildesintleonardus.nl/htdocs/www/view/functions.php on line 509
Laatste nieuws - Gilde Sint Leonardus
Anno 1422
Gilde Sint Leonardus
Beek en Donk

Het laatste nieuws van het gilde Sint Leonardus.

Cheque stichting goede doelen 2017

Overdracht netto opbrengst Fietste Mee aan Super Sociaal Laarbeek.

Direct na de lunch op de teerdag van het Gilde St Leonardus 6 november 2017 hebben wij als stichting Goede Doelen Laarbeek de netto opbrengst van € 750,- aangeboden aan de Stichting “De rijdende Super Sociaal Laarbeek”.  Bij die overdracht waren naast de bestuursleden van het gilde ook het bestuurslid van de Scouting (Joris Coolen ),  mede bestuurslid Jos van der Kamp en namens bestuur Vierbinden (Henri Bouwmans) aanwezig.

Zoals reeds eerder in deze krant is vermeld kunnen gezinnen , families, maar ook individuen met een minimum aan inkomsten terecht bij de rijdende winkel. Deze winkel doet elke donderdag op gezette tijden alle kernen van Laarbeek aan.

In de rijdende voorziening bevinden zich “aanvullende” voedingsproducten, die deelnemers naar eigen keuze kunnen kopen. Ze betalen hiervoor niet de vaste prijs, maar gerelateerd aan hun inkomen een eigen bijdrage met een korting van 50-100% op de normale prijs.

De rijdende winkel is gerealiseerd door een gezamenlijke inzet van Super Sociaal Helmond, gemeente Laarbeek, Rotary Gemert-Laarbeek, Vierbinden, de Rabobank, de Dorpsraden van Laarbeek en  deskundige vrijwilligers.

In een eerder verschenen artikel in deze krant heeft de Stichting Goede Doelen Laarbeek besloten om de netto opbrengst van de Fietste Mee 2017 te bestemmen voor gezinnen onder de armoedegrens en in de vorm van een kerstpakket aan hen te overhandigen. Wij hebben gemeend dit niet beter te kunnen doen dan een bedrag van € 750,- aan de Stichting “De Rijdende Super Sociaal Laarbeek”  beschikbaar te stellen.  Zij zorgen er dan voor dat de kerstpakketten op de juiste plaats terecht komen. Net voor de kerst worden de geschonken artikelen verwerkt in kerstpakketten, die in samenwerking met Vierbinden aan minderheden in Laarbeek worden uitgedeeld.

Stichting Goede Doelen Laarbeek

Geplaatst op 11 november, 08:19

Patroon dag 2017

Verslag viering patroonsfeest van St. Leonardus 6 november 2017

Het patroonsfeest van St.Leronardus werd ingezet op zondag 5 november 2017 met een feestelijke Eucharistieviering voor de hele parochiegemeenschap, voorgegaan  door Pastoor Jos Verbraeken en Gilde/pastor Franklin De Coninck.  In zijn overweging benadrukte Franklin dat we in onze hectische tijd dienaar moeten zijn voor onze medemens, met het accent op vriendelijkheid, geduld en meelevend, vooral voor de vluchtelingen en vreemdelingen.

De echte feestdag was echter op maandag 6 november, de dag dat het Gilde St.Leonardus haar teerdag vierde. Traditiegetrouw brachten we na de gebedsdienst, die in het teken stond van God, bron van licht, een vendelgroet aan Ties van de Velden en   gildepastor,  aan de leerlingen van Basisschool De Raagten, aan de bewoners van de Nieuwe Werf, aan het gemeentebestuur en ten slotte aan onze gastheer en gastvrouw Jos en Cobi van der Kamp. De Brabantse koffietafel liet ons goed smaken. Na de lunch werd een cheque aangeboden aan Stichting Super Sociaal Laarbeek (zie elders in deze krant). Hierna reden we naar Veghel voor een excursie naar het museum van de stichting Industrieel  Erfgoed Meierij (SIEMei). Het museum met zijn schat van voorwerpen en machines bood ons een kijkje in het regionale technische  en agrarische bedrijfsleven van de Brabantse Meierij. Veel authentieke voorwerpen brengen de geschiedenis in beeld. Informatie over voertuigen, machines en voorwerpen doen het verleden herleven.

Om 19.00 uur waren we met alle gildezusters weer present voor een diner in buffetvorm. Tijdens dit diner werd Hans Claes een bos bloemen aangeboden voor de heerlijke maaltijd, die hij had samengesteld en werd Tonny van de Graft geïnstalleerd als gildebroeder. Hierna bood koning Mario van den Elsen zijn nieuwe schild aan en toen was het Jan Rovers die de drie tamboers ging toespreken.

Geert-Jan van Rixtel(Bzn) en Geert-Jan van Rixtel (Fr.zn) hadden enkele maanden terug al hun 40 jarig lidmaatschap gevierd en André van Nunen was 25 jaar bij de Schut. In een gloedvolle toespraak memoreerde Jan de vele verdiensten van de drie tamboers, waarna aan hen een mooi speldje werd overhandigd en de dames werden vereerd met een bos bloemen.

Zo was deze teerdag weer positief verlopen en tegen de klok van twaalf ging iedereen erg voldaan naar huis met dank aan de mensen die deze dag hadden georganiseerd.

 

Gilde St. Leonardus Beek en Donk.

 

 

 

Geplaatst op 11 november, 08:06, laatst bewerkt op 11 november, 08:24.

Leonardusviering 5 nov 2017

Eucharistieviering Patroonsfeest St. Leonardus 5 november 2017 11:00 uur in de H.Michaëlkerk in Beek.
Het gilde St. Leonardus viert met de parochiegemeenschap van Beek en Donk op zondag 5 november 2017 om 11.00 uur het feest van zijn patroon. Deze plechtige viering vindt plaats in de H.Michaëlkerk in Beek en wordt voorgegaan door pastoor Jos Verbraeken en diaken-gildepastor Franklin De Coninck. De muzikale ondersteuning wordt verzorgd door het St. Leonarduskoor, onder leiding van de dirigente Mevrouw Y.Vos en organiste Mevrouw A. Werners.

De echte feestdag van Leonardus is op 6 november, de sterfdag van onze patroon. De teerdag van het Gilde Sint Leonardus, die gekoppeld is aan deze dag, vieren wij dan ook op maandag 6 november 2017. Deze dag begint met een gebedsdienst in onze leonardus kapel aan de Goorloop. Achtereenvolgens zullen wij een vendelgroet brengen bij het  De Nieuwe Werf en bij het gemeenthuis voor B&W. Een verslag hiervan zult u kunnen lezen in de mooilaarbeek krant van volgende week.

Gilde Sint Leonardus

 

Geplaatst op 29 oktober, 08:29
«Oudere berichten