Anno 1422
Gilde Sint Leonardus
Beek en Donk

Het laatste nieuws van het gilde Sint Leonardus.

Donckse Wij-ing 27 mei 2018.

Donckse Wij-ing,  openluchtviering de St..Leonarduskapel.

Op zondagmorgen 27 mei a.s. om 10.00 uur wordt een openluchtviering gehouden bij de St..Leonarduskapel aan de Goorloop (hoek Kapelstraat-Lage Heesweg)

Dit jaar wordt viering, voorgegaan door  diaken/gildeheer Franklin De Coninck. Het is een sfeervol samenzijn van gildebroeders, gildezusters, vrienden en buurtgenoten, vereerders van St. Leonardus uit Beek en Donk en wijde omgeving.

Deze feestelijke viering voert ons meer dan duizend jaren terug toen De Donck

een belangrijke bedevaartplaats was van de H. Leonardus, de patroon van onze gesloten Leonarduskerk en de patroon van ons giilde. In de loop der jaren is de verering van de H. Leonardus over heel Europa verspreid..

De Eucharistieviering wordt opgeluisterd door de dames van het Leonarduskoor o.l.v. Jolanda Vos met orgelbegeleiding van Tony Werners’.

Mogelijkheid voor een misintentie € 10,- Info@gildesintleonardus.nl of secretariaat 0492-463005.

Wilt u verzekerd zijn van een zitplaats breng dan zelf een tuinstoel of klapstoel mee.

Wij hopen u op de Donckse Wij-ing te mogen ontvangen.

Gildebroeders van het gilde St. Leonardus Donck.

Geplaatst op 20 mei, 10:00, laatst bewerkt op 20 mei, 10:05.

Fietste mee 2018-2

Fietste Mee: Gezinsfietstocht voor het goede doel.

Op de 2de Pinksterdag, maandag 21 mei a.s. wordt door de burgemeester van Laarbeek het startsein gegeven van een mooie fietstocht.

Deze fietstocht voor het hele gezin, zowel jong als oud, start tussen 11.00 en 13.00 uur bij de blokhut van de Scouting Beek en Donk. Er zijn onderweg drie posten, waar de deelnemers een traktatie krijgen aangeboden.

Het inschrijfbedrag  bedraagt  slechts € 3,- per persoon. Kinderen onder 12 jaar mogen onder begeleiding meefietsen.

Initiatiefnemers zijn de Scouting Beek en Donk en het St. Leonardusgilde, die met de opbrengst een project willen ondersteunen voor kinderen met een lichamelijke beperking in de Oostkaap van Zuid-Afrika onder verantwoordelijke leiding van de Zusters van het Kostbaar Bloed in Aarle-Rixtel.

De tocht eindigt bij de blokhut van de Scouting met nog een gezellig samenzijn. Hier zijn ook een broodje, een drankje en een hapje verkrijgbaar. Bij een controlepost kunt u loten kopen, waarvan de opbrengst ook bestemd is voor het goede doel. Rond 16.00 uur vindt op de blokhut de trekking plaats van de loterij.

Graag nodigen wij u uit deel te nemen aan deze fietstocht, niet alleen voor het goede doel, maar ook omdat fietsen zo gezond is. Wij wensen u een gezellige fietstocht.

Stichting Goede Doelen Laarbeek Scouting Beek en Donk en het Gilde Sint leonardus.

Geplaatst op 11 mei, 08:55, laatst bewerkt op 11 mei, 08:59.

Fietse mee 2018-1

 

2e Pinksterdag: Fietste Mee voor het goede doel Ikwhezi Lokusa 

Laarbeek - Ook dit jaar organiseert de Stichting Goede Doelen Laarbeek de Fietste Mee op op Tweede Pinksterdag, 21 mei 2018. Een 35-kilometer lange fietstocht met drie tussenstops voor het hele gezin. De opbrengst komt dit jaar ten goede aan Ikwhezi Lokusa, opgericht door de Missiezusters van het Kostbaar Bloed die actief zijn in het klooster in Aarle-Rixtel.

Het St. Leonardusgilde en Scouting Beek en Donk hebben de stichting Goede Doelen Laarbeek opgericht om lokale kleinschalige ontwikkelingsprojecten of maatschappelijke instellingen te ondersteunen. Deelname aan de Fietste Mee kost € 3,- euro. Kinderen jonger dan 12 jaar mogen gratis met hun ouders meefietsen. Let op: het is enkel mogelijk om contant te betalen.

Goede doel van de Missiezusters in Aarle-Rixtel

De opbrengst gaat dit jaar naar het goede doel Ikwhezi Lokusa, een rehabilitatie- en ontwikkelingscentrum in Zuid-Afrika. Dit centrum is in 1972 opgericht door de Missiezusters van het Kostbaar Bloed, actief in het Missieklooster Heilig Bloed in Aarle-Rixtel. Hiermee helpen zij kinderen met een lichamelijke beperking in de Oostkaap van Zuid-Afrika. De kinderen leren vaardigheden en krijgen na afloop van de opleiding een ‘starterskit’ om zelfstandig geld te gaan verdienen met kralenwerk, lederwerk, kledingmakerij of pottenbakken. 

Het geld dat met deze 29e Fietste Mee wordt opgehaald, wil Zuster Maria Corda gebruiken voor een loopband, hometrainer en muzieksysteem in de gymzaal. Het is voor de studenten van groot belang om de lichamelijke gezondheid zo goed mogelijk op pijl te houden.

Zoals voorgaande jaren start de Fietste Mee bij de blokhut van Scouting Beek en Donk. Inschrijving vindt plaats op de dag zelf, voorafgaand aan de start. Hier ontvangen deelnemers de familieroute een routeblad. Na afloop van de fietstocht zijn de deelnemers uitgenodigd voor een drankje op het terras bij Scouting Beek en Donk.  

Praktisch

Datum: Tweede Pinksterdag, maandag 21 mei 2018

Starttijd: tussen 11.00 uur en 13.00 uur
Startlocatie: Blokhut Scouting, IJsweg 1, 5741 BX Beek en Donk
Inschrijfgeld: € 3,- euro, contant betalen (< 12 jaar gratis)

Het bestuur van de stichting Goede Doelen Laarbeek heeft weer een prachtige en veilige route uitgezet en nodigt iedereen, jong en oud, uit om deel te nemen.

Geplaatst op 28 april, 12:55, laatst bewerkt op 30 april, 14:03.
«Oudere berichten